Nyt fra axcelfuture

 
IMG_8066.jpg

markante Forskelle i erhvervsinvesteringer er på dagsordenen hos Axcelfuture

Erhvervsinvesteringerne er et kerneemne for Axcelfuture, og der blev på den baggrund afholdt et debatseminar d. 21. august med udgangspunkt i en rapport udarbejdet af Jens Hjarsbech. Ved seminaret deltog omkring 40 økonomer, herunder økonomisk vismand, professor Carl-Johan Dalgaard, og flere andre topøkonomer, og de udtrykte stor interesse for, at der blev arbejdet videre med emnet.

 

 
UrsulaBach_PD_6M4A0672.jpg

Geopolitisk topmøde d. 20. august

Den 20. august var Axcelfuture medvært for et geopolitisk topmøde sammen med PensionDanmark, Udenrigsministeriet og Det Udenrigspolitiske Selskab. Talerne bestod af Danmarks ambassadør i henholdsvis Washington, Lone Dencker Wisborg, og Beijing, Anders Carsten Damsgaard samt Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden og Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Den optrappede handelskrig mellem Kina og USA var midtpunktet for eftermiddagens møde, hvor gæsterne fik et spændende indblik i både Kinas og USAs side af sagen.

 

 

Axcelfuture lancerer nyt partnerskab for bæredygtig globalisering

I sommeren 2019 lancerer Axcelfuture Partnerskab for Bæredygtig Globalisering for at levere evidensbaserede analyser og ny viden om internationale handels- og investeringsforhold, der påvirker dansk økonomi, danske virksomheder og danske forbrugere. Målet er at undersøge, hvordan globaliseringen kan bidrage til, at verden når FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

 
 

THOMAS BERNT HENRIKSEN FRATRÆDER SOM CHEFØKONOM HOS AXCELFUTURE

Tænketanken Axcelfutures vicedirektør og cheføkonom Thomas Bernt Henriksen fratræder ved udgangen af august sit job i Axcelfuture for at tiltræde et nyt job som erhvervspolitisk kommentator og lederskribent på Berlingske.

 

D55I6503.jpg
 

1. MAJ MORGENMØDE MED FINANSMINISTER KRISTIAN JENSEN OG CEO JAKOB RIIS, FALCK A/S

Axcelfuture afholdt d. 1. maj et morgenmøde for at sætte fokus på fremtidens erhvervsfremmesystem. Blandt oplægsholderne var Finansminister Kristian Jensen, Venstre, og CEO Jakob Riis, Falck A/S.

 

 

KONFERENCE OM OFFENTLIGT-PRIVAT PARTNERSKAB

Den 21. februar 2019 blev OPP-projektet rundet af med en konference på Borups Højskole. Her deltog Finansminister Kristian Jensen, MF Morten Bødskov, Anders Eldrup, Jens Stenbæk med mange flere.